Burnout


Therapie bij burnout

Met burnout therapie hoef je niet te wachten tot de burn-out een feit is. Preventief kan bij een ‘pre-burnout’ therapie succesvol worden ingezet om een burn-out te voorkomen. Dat kunnen we zonder meer aanbevelen. Daarmee kun je snel langdurige schade voorkomen.

Een totale burn-out komt nooit van de ene dag op de andere. De periode die aan een volledige burn-out voorafgaat, blijkt naderhand altijd herkenbaar aan een hele reeks waarschuwingen. Achteraf gezien zijn er al vele signalen geweest die aangeven dat het zo niet langer gaat.


Wanneer is het tijd actie te ondernemen?

Zodra je merkt dat je werk, je relatie, je gezin en je sociale contacten je veel meer energie kosten dan je gewend bent. En vooral ook als ze je veel minder voldoening geven dan vroeger. Kortom, als je er meer in stopt dan je eruit krijgt.

Een uiteindelijke burn-out heeft alles te maken met emotionele uitputting. De oorzaak wordt vaak in de werksituatie gezocht maar dat blijkt veel te eenzijdig. Bij burn-out is er altijd sprake van een combinatie van factoren.


Burnout

Klachten bij een burnout

Burn-out geeft duidelijke klachten. Je laadt niet meer op. Je bent niet langer in staat om te herstellen van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid. Het kost steeds meer moeite helder en systematisch te denken en het verwerken van emoties lukt je ook steeds minder goed.

Een gevoel van totale uitputting overheerst, zowel lichamelijk als emotioneel. Dag in dag uit een niet-aflatende vermoeidheid, vaak in combinatie met het gevoel uren te kunnen huilen.

Alles is teveel, ook de dingen die je vroeger vreugde en energie gaven. De ‘batterij’ is eenvoudig leeg. Het lijkt alsof je daarmee ook het contact met de werkelijkheid kwijt bent. Je hebt een continu gevoel van ‘vervreemding’. Het is alsof je geen deel meer uitmaakt van de dingen om je heen, alsof het zich allemaal buiten jou om afspeelt.

40% van de mensen met een burn-out wordt uiteindelijk arbeidsongeschikt. Dat is niet nodig. Je kunt volledig van een burn-out af komen met therapie die meer doet dan werken aan te hoge belasting.

Burnout therapie

Een goede burnouttherapie geeft inzicht in het ontstaan van de problematiek en werkt aan verschuiving van perspectief. Door er anders naar te gaan kijken, verandert de werkelijkheid om je heen definitief. Van daaruit kun je de bakens daadwerkelijk verzetten. We gaan graag met je van start.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met een van ons op.

Neem contact op


Top